◄◄◄   Paluu etusivulle


 


Pumppukulttuurimestarit

 

Mäntän Pumppumestari ry perustettiin 11.11.1998.
Pumppukulttuurimestareita on nimitetty vuodesta 1999 lähtien.
 

26) JantsikeneFamilyFolkBandin Erlend Jantsikene, Kaja Jantsikene, Madli Jantsikene ja Teele Jantsikene; vuosi 2023 - He ovat merkittävällä toiminnallaan edesauttaneet pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä esiintymällä yhdistyksen tilaisuuksissa ja osallistumalla erityisesti vahvasti säestysyhtyeenä Pumppumestarin Rukous -konserttikavalkadin toteuttamiseen.

25/2) Heikki Manninen - KUNNIAPUMPPUKULTTUURIMESTARI; vuosi 2022 - Hän on vuosikymmenien ajan ansiokkaalla toiminnallaan kehittänyt ja ylläpitänyt pumppukulttuuria niin musiikillisesti kuin myös historiallisesti. Hän on toiminut lukuisten musiikkitapahtumien, cd-levytysten ja pumppuhistorian tallentamisten toteuttajana sekä Mäntän Pumppumestarit ry:n puheenjohtajana yhdistyksen perustamisesta alkaen.
Yhtenä merkittävimmistä saavutuksista mainittakoon Pumppumestarin Polku -hankkeen toteuttaminen.

25/1) Jouni Ahola; vuosi 2022 - Hän on merkittävällä toiminnallaan edesauttanut
pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä osallistumalla vahvasti Pumppumestarin Polun toteuttamiseen. Hän on yrityksensä Ympäristörakennus
Ahola Oy:n henkilökunnan kanssa vahvalla ammattitaidolla toteuttanut polun maanrakennustyöt, opastaulujen, museopumppujen ja taideteosten asentamisen polun varteen.

24) KoskiFolk -yhtye; vuosi 2021 - KoskiFolk -yhtye on pitkällä ja ansiokkaalla musiikillisella toiminnallaan edesauttanut pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä. Jokainen yhtyeen jäsen on omalla panoksellaan luonut yhtyeen nykyisen musiikillisen tason.

23) Daniel Rantanen; vuosi 2020 - Hän on merkittävällä toiminnallaan edesauttanut pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä äänittämällä ja miksaamalla ammattitaidolla yhdistyksen tuottamat CD-levyt: Pumppumestarin rukous ja Kosken rannalla sekä hoitamalla ammattitaidolla yhdistyksen tuottamien konserttien äänentoiston.

22) Iiro Koskelainen; vuosi 2019 - Hän on merkittävällä ja pitkäaikaisella toiminnallaan edesauttanut pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä valokuvaamalla, videoimalla sekä graafisella suunnittelulla dokumentoinut lukuisia yhdistyksen tilaisuuksia.

21) Kimmo Kiviniemi; vuosi 2018 - Hän on merkittävällä ia pitkäaikaisella toiminnallaan edesauttanut pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä mm. junailemalla, juontamalla sekä dokumentoimalla valokuvin erilaisia tilaisuuksia.

20) Tuula Putkisaari; vuosi 2017 - Hän on merkittävällä ja pitkäaikaisella toiminnallaan yhdistyksen toiminnantarkastajana edesauttanut pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä.

19) Teijo Rajamäki; vuosi 2016 - Hän on merkittävällä ja pitkäaikaisella toiminnallaan yhdistyksessä erityisesti historia-aineiston kerääjänä ja toiminnantarkastajana edesauttanut pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä.

18) Matti Ahonen; vuosi 2015 - Hän on taitavalla ja antaumuksellisella huuliharpun soitannallaan Pumpun Henki-yhtyeen solistina erilaisissa tilaisuuksissa ja erityisesti  vuonna 2015 julkaistulla Vielä Kerran-levyllä edesauttanut pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä.

17)
Juha-Pekka Saartama; vuosi 2014 - Hän on pätevällä toiminnallaan vanhojen pumppujen etsimisessä onnistunut hankkimaan Emil Oesch-pumppumuseoon G.A.Serlachius Oy:n konepajan valmistaman U-700/M peränsyöttöpumpun vuodelta 1968, mikä on merkittävästi edesauttanut pumppumuseon kokoelman laajentumista ja näin ollen edesauttanut pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä.

16) Joni Kohonen ja hänen pumppuhuoltoryhmänsä; vuosi 2013 - Hän on yhdessä pumppuhuoltoryhmänsä kanssa pätevällä ja pitkäaikaisella toiminnallaan vanhojen pumppujen etsimisessä, kunnostamisessa ja siirtelyssä edesauttanut Emil Oesch pumppumuseon kokoelman laajentumista ja näin ollen edesauttanut pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä.

15) Jaakko Vastamäki; vuosi 2012 - Hän on merkittävällä ja pitkäaikaisella tuella sekä positiivisella kannustuksella edesauttanut pumppukulttuurin edistämistä ja tunnetuksi tekemistä.

14) Risto Lepistö; vuosi 2011 - Tarmokas ja antaumuksellinen pumppukulttuurin edistäminen ja tunnetuksi tekeminen. Maalaaminen ja pumpun tekemiseen liittyvä taide.

13) Leila Mäkinen; vuosi 2010 - Ansiokas ja pitkäaikainen yhdistyksemme hallituksen jäsenenä sekä kirjanpitäjänä toimiminen

12) Jukka Rantanen; vuosi 2009 - Levyjen äänitys- ja masterointi- sekä konserttien äänentoistotehtävät

11) Kaja Jantsikene; vuosi 2008 - Tarmokas ja pitkäaikainen pumppukulttuurin edistäminen musiikin kautta

10) Anita Rissanen; vuosi 2007 - Ansiokas ja pitkäaikainen yhdistyksen sihteerinä toimiminen

9) Ahti Röyskä; vuosi 2006 – Vanhojen palopumppujen kunnostaminen

8) Matti Roive; vuosi 2005 – Vanhojen palopumppujen kunnostaminen pumppumuseossa

7) Aulis Ekman; vuosi 2004 – Pumpun Henki yhtyeen managerointi ja puulusikoilla soittaminen

6) Antti Järvinen; vuosi 2003 – Huuliharpulla soittamien ja pumppuhenkisten laulujen laulaminen

5) Kalle Mäkinen; vuosi 2002 – Pumppuaiheisten koriste ja palkintoesineiden valmistaminen omassa valimossa

4) Pertti Takanen; vuosi 2001 – Pumppumestarin Taika kavalkadin käsikirjoitus ja ohjaus

3) Heikki Manninen; vuosi 2001 - Yleinen pumppukulttuurin edistäminen; (50 v huomionosoitus)

2) Erlend Jantsikene; vuosi 2000 – Pumppulaulujen esittäminen (kuorot)

1) Raino Vastamäki; vuosi 1999 – Yhteistyöllä Ylöspäin – patsas Pumppumestarin pihassa 

 

 

Mäntän Pumppumestarit Ry, Hopunmäentie 18, 35700 Vilppula. Puh: 050 025 9737